Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytrtny 1 kg
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynówka

Cytryny myjemy, 2 obieramy cieniutko skrajając samą skórkę bez białej części. Pozostałe oraz te dwie obieramy jak najdokładniej, kroimy w plasterki i usuwamy pestki. Pokrojone cytryny i skórki z dwóch wrzucamy do słoja, zasypujemy cukrem i zalewamy alkoholem, przykrywamy. Nalewka w tej postaci powinna stać około miesiąca, od czasu do czasu mieszamy aby cukier się rozpuścił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 01.09.2013 09:21
Świetna cytrynówka :)
kate.500 02.08.2012 23:07
super
rzenia15 23.10.2011 11:17
fajny przepis
aacaac 06.07.2011 08:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak