Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z otrąb owsianych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

otrąby 2,5 szkl
cebula 1 szkl
jajko 2 sszt
rzeżucha 1,5 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatąłowa Prymat do smaku
pieczarki 20 dkg
mleko 2,5 szkl
olej w/g uznania
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z otrąb owsianych

Na mleku ugotować otręby i ostudzić,pieczarki,cebulę obrać i pokrojone w kostkę poddusić na oleju,następnie do otrąb dodać pieczarki z cebulą,jajka,rzeżuchę,trochę bułki tartej oraz przyprawy, wyrobić masę,uformować zrazy , obtoczyć w bułce i usmażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 17.10.2011 08:24
coś nowego...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak