Zrazy z otrąb owsianych

Zrazy z otrąb owsianych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • otrąby

    2,5 szkl
  • cebula

    1 szkl
  • jajko

    2 sszt
  • rzeżucha

    1,5 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • gałka muszkatąłowa Prymat

    do smaku
  • pieczarki

    20 dkg
  • mleko

    2,5 szkl
  • olej

    w/g uznania
  • bułka tarta

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na mleku ugotować otręby i ostudzić,pieczarki,cebulę obrać i pokrojone w kostkę poddusić na oleju,następnie do otrąb dodać pieczarki z cebulą,jajka,rzeżuchę,trochę bułki tartej oraz przyprawy, wyrobić masę,uformować zrazy , obtoczyć w bułce i usmażyć na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ziutula

17.10.2011 08:24
coś nowego...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat