Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w potrawce curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 75 dag
sok z cytryny 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 pęczki
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżki
mleko 1 szklanka
rosół 1 szklanka
śmietana 30% 10 dag
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w potrawce curry

Rybę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,pokroić w małą kostkę.Skropić sokiem z cytryny,odstawić na kilka minut.Dymkę oczyścić,umyć i pokroić w cienkie krążki.Dymkę podsmażyć na maśle,zdjąć z patelni.Oprószyć mąką i curry,zasmażyć.Zalać rosołem i mlekiem,zagotować.Zabielić śmietaną,gotować jeszcze około minuty.Kawałki ryby osuszyć,gotować około 10 minut w sosie curry.Po pięciu minutach dodać podsmażoną dymkę.Potrawkę doprawić do smaku solą i pieprzem.Do tego dania znakomicie pasuje ugotowany na sypko ryz.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 26.08.2011 15:39
pyszniutka
Dorota59 15.06.2011 11:42
smaczniutka
berys18 18.05.2011 08:30
alez mi sie podoba ten przepis, uwielbiam t5aka rybkę
IKrakowianka 01.04.2011 22:37
Pyszna rybka
Ania67 20.03.2011 17:51
fajny pomysl na rybke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak