Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba z rusztu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z dowolnej ryby 2 szt.
sok z cytryny
olej 2 łyżki
mąka do oprószenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: ryba z rusztu

Rybę opłukać szybko pod bieżącą wodą, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i pozostawić na 15 minut.
Później osolić, posmarować olejem ze wszystkich stron, podobnie natłuścić ruszt.
Rybę oprószyć mąką, wsunąć na ruszt pod rozgrzany grill i piec 10-15 minut. Po upływie połowy czasu pieczenia odwrócić rybę na drugą stronę. Ułożyć na ogrzanym półmisku i podawać posypaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 10.06.2011 20:32
mniam smaczniutka rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak