Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z kiełkami pszenicznymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 25 dkg
włoszczyzna 20 dkg
śmietana 4 łyżki
mąka 3 łyżki
sól do smaku
makaron 15 dkg
zielona pietruszka 1 łyżka
olej sojowy 3 łyżki
kiełki pszenicy 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z kiełkami pszenicznymi

Włoszczyznę obrać,opłukać,pokroić i ugotować wywar,cebulę i pieczarki obrać i poddusić na oleju,dodać kiełki i zalać wywarem z włoszczyzny,krótko pogotować,zagęscić zupę śmietaną i mąką,następnie posypać zieloną pietruszką i dodać do zupy ugotowany makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak