Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1 kg
podgardle wędzone 40 dag
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec

Słoninę i podgardle wędzone mielimy.Wkładamy do garnka,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem,dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.Dusimy na małym ogniu,od czasu do czasu mieszając,aż słonina i podgardle się wytopią.Podajemy ze świeżym chlebem i ogórkiem kiszonym.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 29.05.2011 09:03
pycha
halinka1011 19.03.2011 13:40
świetny przepis
magical66 19.03.2011 13:32
robię podobny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak