Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z sosem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 0.5 kg
cebula 2
kostka do sosów
mąka
śmietana 100 ml
przyprawy
margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z sosem

wołowine kroimy na plastry grubości ok 2-3 cm, obtaczamy w mące i smażymy na rumiany kolor, po obu stronach na rozgrzanej łyżce margaryny, dodajemy 2 szklanki wody i dusimy mięso na wolnym ogniu (co jakis czas można nieco dolac, ale aby łacznie nie było wiecej jak 0,5 litra. Dodajemy liscie laurowe, ziele angielskie, pieprz i sól oraz specjalną kostke do sosów która zapewni ciemny smak. Gdy mieso robi sie miekkie dodajemy pokrojona w kostke cebulkę, a następnie śmietanke zmieszana z 2 łyżkami mąki. Doprawiamy do smaku wg uznania i podajemy na obiad

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 20.09.2013 09:41
muszę sam spróbować
Andysz 25.04.2012 20:57
rewelacja;)
anja3107 18.08.2011 16:25
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak