Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz wiosenny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1,5 l
śmietana 100 ml
botwinka 250 g
szczaw 100 g
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
koper świeży 1 łyżki
natka pietruszki 1 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz wiosenny

botwinkę opłukać pokrajać i ugotować pod przykryciem w małej ilości zakwaszonej wody zieleniznę opłukać pokrajać poddusić na maśle następnie połączyć z botwinką wywarem oraz śmietana połączoną z mąką a także z żurem zagotować doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak