Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik polski

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kości i warzyw 1,5 l
kasza jęczmienna 100 g
ryż 50 g
marchew 1 sztuki
pietruszka 1 sztuka
natka pietruszki 1 łyżka
ziemniaki 5 sztuk
czosnek 1 żąbek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ptzyprawa do zup 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik polski

kasze opłukać zalać wywarem gdy będzie miękka dodać opłukane i pokrojone w paski warzywa i ziemniaki oraz ryż pod koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki i przyprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak