Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyszna mortadela

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 9 łyżki
jajko 2 sztuki
ziemniak 1 kg
sól 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
papryka mielona 1 szczypta
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pyszna mortadela

ziemniaki umyć obrać ugotować w wodzie z dodatkiem soli gdy się ugotują ziemniaki odcedzamy i tuczmy z dodatkiem masła. mortadele kroimy w paski o grubości 1 cm i obtaczani w jajkiem z przyprawami i bułce smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor podajemy z buraczkami przepis na buraczki można znaleźć w moich przepisach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak