Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BIGOS

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
pieczarki 0.5 kg
kiełbasa 40 dag
boczek 20 dag
cebule 2
koncentrat pomidorowy
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: BIGOS

kapuste odciskamy, kroimy i gutujemy, następnie dodajemy przesmażone (pokrojone w plasterki) pieczarki z cebulą (w kostke). Dodajemy również pokrojoną kiełbase i boczek. dodajemy kilka zieli angielskich, liścia laurowe, pieprz i trohe soli. Łączymy z koncentratem pomidorowym i na wolnym gniu gotujemy przez 1h

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 20.11.2012 15:18
Izabela, Twoje przepisy są dobre i wiesz,że np. żeberek schabem nie nazwiesz, mimo,że i to i to ze świni.Jeszcze raz powtarzam,że to jest być może smaczna, kapusta z wędliną.A co to jest bigos można sobie poczytać np. w Wikipedii.
IZABELA29 25.01.2012 21:24
smaczna i ta wersja
Henryka2 21.09.2011 22:47
Wiesz, jak się kto uprze to na kota kanarek powie.ale to wcale nie świadczy o tym,że kot jest kanarkiem.To że Ty tak nazywasz nie jest miarodajne.Może zamiast potupywaćm przyjmij uwagę i wtedy będzie ok.
Mati13 19.09.2011 13:56
ja tak przyrządzoną \'kapustę z wędliną\' nazywam bigosem
Henryka2 18.09.2011 13:27
Bardzo smacznie wygląda, ale to nie jest bigos.Nazwałabym to kapustką z wędlina. prawdziwy bigos zawiera wiele gatunków mięs i wędlin, ale nigdy nie zawiera koncentratu pomidorowego.
Emiliozo 08.09.2011 08:34
faktycznie, przepis jet świetny
gacopierz23 27.08.2011 09:05
smaczny
Marta98 04.04.2011 20:06
super
halinka1011 19.03.2011 10:12
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak