Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka na zimno

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmmietankowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżek
masło 2.5 łyżki
mleko 500 ml
cukier puder 5 łyżek
jabłko winne 0.5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka na zimno

Żelatynę zalać siedmioma łyżkami mleka, resztę zagotować, dodać masło i gotować budyń. Gdy troszkę ostygnie zmiksować go z cukrem i rozpuszczoną żelatyną, dodając utarte jabłka osączone z soku. Masę przełożyć do tortownicy i wstawić na półtora godziny do lodówki. Ochłodzony torcik można udekorować bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 06.10.2012 09:24
mniam :) ale bym zjadła :)
Juleczka20 20.07.2011 11:20
super
tomek18 29.06.2011 07:26
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak