Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki ryżowe z szynką i serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
szynka 20 dag
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 garście
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 2 szt.
ser gouda 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki ryżowe z szynką i serem

Ryż zagotować w wodzie z bulionem na sypko (wrzucić do wrzątku, przykryć i gotować na małym ogniu ok. 20 min.) - ostudzić. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć razem z pokrojoną wędliną. Jajka wbić do ostudzonego ryżu, dodać cebulę, starty ser i podsmażoną wędlinę - przyprawić wedle uznania. (Jeśli masa jest zbyt rzadka, by powstały kotleciki - dosypać tartej bułki). Formować kotleciki, obtaczać w tartej bułce i smażyć na głębokim tłuszczu. Podawać z gotowanymi warzywami.lub Surówką i sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 19.03.2011 18:11
super :) apetyczne
Ewelina45 19.03.2011 18:11
super :) apetyczne
Ewelina45 19.03.2011 18:11
super :) apetyczne
Ewelina45 19.03.2011 18:11
super :) apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak