Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos beszamelowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 250 ml
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
żółtko jajek 2 szt
śmietanka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos beszamelowy

Stopione masło wymieszać z mąką, rozprowadzić zimnym mlekiem,lejąc po trochu doprowadzić do wrzenia. Żółtka utrzeć ze śmietanką po czym dodać do gorącego sosu, przyprawić i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 12.05.2012 11:17
pycha
malaczarna23 18.10.2011 07:24
super
anisia182 02.09.2011 21:27
mmm:)
monika154 13.08.2011 11:20
smaczny
KasiaK90 09.08.2011 22:11
fajny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak