Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka nadziewany z parówkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 szt
parówki 3 szt
boczek 6 plastrów
szczypior 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka nadziewany z parówkami

Filet z kurczaka umyć, osuszyć w papierowym ręczniku. Przez środek wzdłuż zrobić otwór cienkim nożem, natrzeć czosnkiem roztartym z solą i oprószyć pieprzem. Do otworu w mięsie włożyć parówkę i kilka liści szczypioru, następnie z zewnątrz owinąć plasterkami boczku, spiąć wykałaczką i posmarować oliwą. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, włożyć do piekarnika. Piec w temp 190 stopni na rumiany kolor. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 27.12.2013 04:45
Ciekawy pomysł,muszę wypróbować,wygląda świetnie i zapowiada się ciekawe w smaku,na pewno by mi posmakowało.
Ewelina38 24.11.2013 15:12
fajny pomysł na kurczaka i parówki :)
Motorek 06.05.2012 11:14
super
cooleczka 05.04.2012 13:56
świetny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak