Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety rybne

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 1
mleko 3/4 szklanki
masło 2 dag
jajko 2
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki
ryba 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety rybne

Filet z ryby zmielić w maszynce razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką. Do masy dodać jajka, natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku. dokładnie wymieszać. Z masy formować niewielkie kuleczki wkładać go gotującego się wywaru i gotować na małym ogniu ok. 20 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.12.2011 12:24
Pomysł na pulpety bardzo mi się podoba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak