pulpety rybne

pulpety rybne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    1
  • mleko

    3/4 szklanki
  • masło

    2 dag
  • jajka

    2
  • sól i pieprz do smaku

  • natka pietruszki

  • ryba

    75 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z ryby zmielić w maszynce razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką. Do masy dodać jajka, natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku. dokładnie wymieszać. Z masy formować niewielkie kuleczki wkładać go gotującego się wywaru i gotować na małym ogniu ok. 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

25.12.2011 12:24
Pomysł na pulpety bardzo mi się podoba.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat