Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz z grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z sandacza 70 dag
śmietana 12% 1 szklanka
mąka 2 łyżki
żółtko jajek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz z grzybami

Grzyby namoczyć i ugotować w tej samej wodzie , odcedzamy a wywar zostawić . Grzyby drobno kroimy . Śmietanę połączyć z żółtkiem i mąką dodajemy 2 łyżki wywaru z grzybów i jeszcze te grzyby , doprawić do smaku . Naczynie smarujemy masłem wkładamy rybę do środka , solimy przykrywamy papierem nasmarowanym masłem i wstawić do gorącego piekarnika , jeśli już zauważymy że sandacz jest lekko zarumieniony to zdejmujemy papier i polewamy tym sosem rybę co się w nim piecze , powinien puścić sok. Pieczemy jeszcze ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 25.10.2012 19:07
interesujące...
babcia
babcia 25.10.2012 19:07
interesujące...
ogi18 29.12.2011 21:14
dobry
Ania67 20.05.2011 09:09
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak