Pierożki ruskie babci

Pierożki ruskie babci

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:

Ciasto:
75 dag maki
jedno jajko
łyżka oleju
szklanka letniej wody
można dodać szczyptę soli, ale nie trzeba
Farsz we wcześniejszym przepisie, który podałam.

Wykonanie:
Zagniatamy ciasto ze wszystkich składników, rozwałkowujemy na stolnicy i wycinamy szklanka koła, na które nakładamy farsz, zlepiamy pierogi i wrzucamy na wrzącą osoloną wodę. Gotujemy przez ok. 4 min. Podajemy z zeszklona na patelni cebulka lub skraweczkami. Można także polać jogurtem naturalnym, lub popijać nim

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

05.07.2012 07:58
lubię

Margo1

05.07.2012 07:58
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat