Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe z czerwoną papryką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 40 dkg
cebula 2 szt
mąka 2 łyżki
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
papryka czerwona 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe z czerwoną papryką

Mięso pokroić na plastry, zbić je lekko tłuczkiem, obtoczyć w mące. Smażyć je z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu, podlać odrobiną wody i dusić do momentu, aż będą miękkie. Pod koniec duszenia dodać pokrojoną w paski paprykę oraz cebulę pokrojoną w kostkę. Pozostawić jeszcze na ogniu około 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

klaklak 06.04.2012 22:50
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak