Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karp

Karpia pozbawić kręgosłupa, pociąć na kawałki. Posypać przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Cebulę i czosnek pokroić w plastry. Kawałki ryby poprzekładać cebulą i czosnkiem. Odstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie opanierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na wolnym ogniu na mocno rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 27.07.2013 21:25
smaczna rybka
Anna152 17.08.2012 12:58
mniammm mniam
Norgiusz 07.07.2012 10:48
sprobuje
mela25 28.06.2012 07:36
pyszności :)
gacopierz23 10.03.2012 17:11
lubię karpia
Wacław 03.03.2012 07:10
coś dla mojej zony
mela251
mela251 08.02.2012 08:57
lubię pycha
lucyna15
lucyna15 02.01.2012 22:21
jaki pyszny dzisiaj jadłam polecam ten przepis !!
Iwusia 15.12.2011 23:31
apetyczne :D
Mariusz10 18.11.2011 23:45
uwielbiam karpia
smakoszek 29.08.2011 09:17
Pyszna rybka (a jak komuś nie podoba przepis to nie powinien wcale komentować,tylko zmienić stronę )
mirosława4 07.08.2011 17:10
super smakuje tak przyprawiona rybka
IlonaAlbertos 29.06.2011 21:14
Uwielbiam tak doprawione rybki.
IKrakowianka 15.05.2011 23:44
jak dla mnie super!
Anna138 04.05.2011 10:04
super przepis
Seba 21.04.2011 17:39
pycha
RenataZ-et 27.03.2011 23:21
Świetny, aromatyczna rybka-właśnie taką lubię :)
MAR3STA 21.03.2011 21:31
też tak robię i bardzo mi smakuje;)
Krystyna32 20.03.2011 15:49
świetny przepis
Iwona51
Iwona51 20.03.2011 00:16
Nic dodać nic ująć jest pyszny, podobnie robię
Wafelek2601 19.03.2011 20:48
Ależ się nie gniewam, również pozdrawiam.
Nika53
Nika53 19.03.2011 19:01
Dlatego prosiłam,żebyś się nie gniewała. Ja do karpia stosuję minimum przypraw,żeby zachować jego naturalny smak. A każdy rzeczywiscie gotuje po swojemu i nie mam zamiaru nikogo \"nawracać\" na siłę! Pozdrawiam!
Wafelek2601 19.03.2011 09:43
Henryko my tak jadamy, tak nam smakuje, każdy lubi co innego. Ale może kiedyś się przekonasz i spróbujesz.
Motorek 19.03.2011 08:58
smaczne
Henryka2 19.03.2011 06:30
Nie gniewaj się, ale karp z tyloma przyprawami, to już nie karp a podkład pod sto innych smaków!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak