Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki ruskie babci

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki ruskie babci

Składniki:

Ciasto:
75 dag maki
jedno jajko
łyżka oleju
szklanka letniej wody
można dodać szczyptę soli, ale nie trzeba
Farsz we wcześniejszym przepisie, który podałam.

Wykonanie:
Zagniatamy ciasto ze wszystkich sadników, rozwałkowujemy na stolnicy i wycinamy szklanka koła na które nakładamy farsz, zlepiamy pierogi i wrzucamy na wrzącą osoloną wodę. Gotujemy przez ok 4 min. Podajemy z zeszklona na patelni cebulka lub skraweczkami. Można także polać jogurtem naturalnym , lub popijać nim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 30.09.2010 17:42
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak