Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z fasoli i pieczarek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola biała 35 dkg
pieczarki 20 dkg
cebula 1 szt
olej 4 łyżki
posiekana pietruszka 2 łyżki
mąka razowa 3 łyżki
sezam 1 łyżka
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia do smaku
chili do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z fasoli i pieczarek

Fasolę namoczyć w wodzie na kilka godzin,następnie ugotować,zemleć,pieczarki i cebulę,obrać ,posiekać i poddusić na oleju,dodać do zmielonej fasoli,masę wymieszać z bułką tartą i jajkiem,doprawić do smaku,uformować nieduże kotleciki,mąkę razową wymieszać z sezamem,obtoczyć kotlety z obu stron i smażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 15.06.2011 21:13
warte spróbowania
Gosia32
Gosia32 19.03.2011 10:09
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak