Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki na czerwono

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
woda 1-1\\2 szklanki
skórka z pomarańczy 2 łyżeczki
kardamon 1 łyżeczka
cynamon laska
gruszki 4
wanilia

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki na czerwono

Gruszki obrać i przekroić na pół , w rondelku połączyć wszystkie składniki i mieszamy na małym ogniu, mieszamy aż cukier się rozpuści i zacznie wrzeć . Następnie dodajmy te obrane gruszki zmniejszyć ogień i gotować powoli. Gotowe gruszki możemy podawać z lodami. Tylko już zimne .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.03.2014 00:18
sybki i smaczny deserek
babcia
babcia 02.03.2013 00:40
podoba mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak