Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kokosowo-miętowa .

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
pastylki mietowe 10 dag
cukier 3/4 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
mąka ziemniaczana 7 łyżek
jajko 4 sztuki
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
wiórki kokosowe 1/2 szklanki
likier kokosowy 2 łyżki
mleko 1/2 szklanki
polewa czekoladowa 20 dag
czekoladowe kulki 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kokosowo-miętowa .

Margarynę utrzeć z cukrem, następnie przemiennie dodawać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, jajka i mleko. Gładkie ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać wiórki kokosowe i likier, wymieszać. Ciasto wylać do natłuszczonej foremki do pieczenia babki.Do drugiej części ciasta dodać kakao i pokrojone na mniejsze kawałki pastylki miętowe(przed krojeniem schłodzić je w lodówce), wymieszać i wylać na ciasto kokosowe, delikatnie przemieszać oba ciasta.
Piec około 60min w temp. 180st.
Upieczone i ostudzone ciasto polać polewą czekoladową i posypać kuleczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everything 29.01.2012 10:50
musi fajnie smakowa?;-)
ewelinapac 19.09.2011 18:00
super
maryśka 19.09.2011 09:43
ciekawa
Ewa104 19.07.2011 09:49
Iziona,czy te pastylki miętowe to twarde cukiereczki czy takie czekoladki miętowe.Babka rewelacja!
jogobella231
jogobella231 19.06.2011 13:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak