Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dietetyczne pulpety z indyka w sosie pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 500 gram
mięso mielone z indyka 300 gram
pomidory krojone z puszki 3 puszki
cebula 1 sztuka
mleko 100 ml
jajko 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
bazylia 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
sól do smaku
bułka czerstwa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczne pulpety z indyka w sosie pomidorowym

Na łyżce oliwy podsmażyć czosnek, dodać pomidory z puszki i dusić 10 min. w między czasie do miski włożyć zmielone mięso do tego dodać jajko i namoczoną wcześniej w mleku bułkę. Do miski dodać poszatkowaną cebulę, bazylię, oregano oraz sól i pieprz. Wszystkie składniki wymieszać i uformować małe pulpeciki. Do gotującego się sosu pomidorowego wrzucać pulpety pozostawiając nieznaczne przerwy żeby się nie posklejały. Dusić 30 min pod przykryciem. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotowy makaron wystarczy polać sosem z pulpecikami. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 21.03.2011 10:25
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak