Placek pijar

Placek pijar

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kakao

    3 łyżki
  • jajka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upiec biszkopt.
Upieczony biszkopt posmarować powidłem, a na wierzch dać masę kakaową.

Masa kakaowa:
2 jajka całe, 7 łyżek cukru, 1 kostka margaryny lub masła, 3 łyżki kakao

Jajka utrzeć z cukrem, masło utrzeć i dodać do utartych jajek, na końcu dodać do masy kakao. Na wierzch 3 paczki herbatników zmoczonych winem lub wódką. Na herbatniki wylać polewę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat