Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki z szynki w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan 150 g
majonez 150 g
jajko 10 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 op
szynka konserwowa 20 plastrów
kukurydza w puszce 100 g
papryka konserwowa 100 g
śliwki suszone 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki z szynki w galarecie

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy w drobną kostkę. Następnie do pokrojonych jajek dodajemy trochę majonezu, chrzanu, soli oraz pieprzu. Całość dokładnie mieszamy.
Następnie na każdy plasterek szynki nakładamy porcję farszu jajecznego, zwijamy w rulonik.
Rulony układamy na półmisku.
Żelatynę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć, ostrożnie zalewamy nią ruloniki z szynki.
Całość dekorujemy kukurydzą, papryką czerwoną, śliwkami suszonymi.
Całość wstawiamy do lodówki, aby galareta dobrze zastygła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 19.03.2011 17:25
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak