Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń w sosie własnym

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięsa np.szynki 1 kg
cebule 2
czosnku 2 zabki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
pieprz czarny do smaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku
sól do smaku
kostka rosołowa 1
oliwy 4 lyz

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń w sosie własnym

Mięso płuczemy. Smarujemy oliwą.
Nacieramy kolejno: przyprawą do mięsa wieprzowego, pieprzem,solą.
Wkładamy do garnka z nagrzanym olejem. Wkrajamy cebulę, czosnek.
Chwilę smażymy. Podlewamy wodą, dodajemy liść laurowy i kostkę rosołową.
Dusimy 45 minut. Wyłączamy i zostawiamy pod nakryciem.
Mięso wyjmujemy z sosu i na decse kroimy w plastry. Sos z garnka
przecieramy przez sito. Doprawiamy.(mozna podbić smietana z maka)
Mięso w plastrach wkładamy do sosu.
Sos super smakuje z ziemniakami, ale i makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 04.01.2012 17:02
pycha
Grażyna13 08.06.2011 14:55
bardzo lubię :)
grazia1 18.05.2011 16:10
extra smaczne
ela16 24.04.2011 09:56
pychotka
oliwkowa
oliwkowa 21.04.2011 17:44
Pycha ;-P
matii6 21.03.2011 17:31
extra,bardzo lubię
MAR3STA 20.03.2011 18:34
mmm co za mięsko;)
alaaa 19.03.2011 19:05
pycha,bardzo lubię
izapozdro 19.03.2011 18:28
smaczne
joanna77 19.03.2011 17:42
cudeńko
Robert10 19.03.2011 09:17
pyszne takie jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak