Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
szynka konserwowa 8 plastrów
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynką

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy. Następnie mięso dzielimy na porcje i rozbijmy tłuczkiem. Oprószamy solą oraz pieprzem. Na każdy płat mięsa układamy po dwa plasterki szynki i ciasno zwijamy roladki, spinamy wykałaczkami.
Roladki panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu wyjmujemy wykałaczki.
Podajemy z ziemniakami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 28.05.2011 19:48
ekstra
ewelinapac 28.03.2011 20:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak