Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z koperkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 kotlety
czosnek ząbki 5
majonez
ser żółty
koperek
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z koperkiem

kotlety rozbijamy, nacieramy jarzynką i pieprzem, na każdy z kawałków kładziemy gruby plasterek sera żółtego, posiekany koperek i po pół łyżeczki majonezu. Zawijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Rozgnieciony czosnek mieszamy z odrobiną soli i 2 szczyptami przyprawy do wieprzowiny, mieszamy i nakładamy na mięso, następnie panierujemy tradycyjnie w jajku i bułce, po czym smażymy na głębokim tłuszczu po obu stronach na rumiany kolor. Podajemy gorące, aby ser był ciągnący.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 02.05.2012 12:56
Bardzo smaczne roladki :)
ziutula
ziutula 01.10.2011 19:36
lubię takie schabowe...
monisia1977 05.07.2011 09:18
dobre
mysza666 25.03.2011 23:21
No z majonezem to jeszcze nie robiłam:)
aguus 19.03.2011 15:58
apetyczne
Krystyna32 19.03.2011 08:12
extra
agnieszka137 18.03.2011 19:14
piękne i smaczniutkie :)
bami 18.03.2011 18:17
Mjami :) aż ślinka cieknie! Lubię zawijasy z niespodzianką:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak