Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 50 dag
ziemniaki 1/2 kg
marchew 2 szt
udka z kurczaka 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do potraw Kucharek 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kurek

Kurki oczyszczamy, myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, gotujemy. Udko z kurczaka również myjemy, dokładamy do garnka z grzybami, gotujemy.
W międzyczasie, jak kurki i mięso się gotują obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę. Marchew również obieramy i ścieramy na tarce.
Następnie do grzybów i mięsa dodajemy ziemniaki, startą marchew, posiekaną drobno natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, kucharkiem, Gotujemy do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie. Rozlewamy na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 19.01.2012 21:23
uwielbiam kurki, szczególnie w jajecnzicy:P
magdalea 21.07.2011 19:47
pyszna
magdalea 21.07.2011 19:47
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak