Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa jagodowa do bułek na parze i innych deserów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 500 gram
cukier 10 łyżek
śmietana 18 proc 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa jagodowa do bułek na parze i innych deserów

Jagody posypujemy cukrem i tak odstawiamy je na około 1 godzinę. Po godzinie przecedzamy je przez sito odlewając sok. Dodajemy do nich śmietanę i miksujemy wszystko. Podajemy jako dodatek do bułek na parze, lodów i innych deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 30.08.2012 14:49
super sosik nie tylko do pączków na parze
caralajna 14.05.2012 00:01
fajny
dianix 18.04.2012 10:20
uwielbiam wszytsko co jagodowe
Dorian 31.01.2012 13:29
super ladna
kate.500 31.10.2011 20:17
pychotka
Halusia 04.09.2011 20:59
Super
wiola333 25.07.2011 17:19
pycha
wiola333 25.07.2011 17:19
pycha
Dorota59 10.07.2011 19:32
też taki robię-polecam
AgaS10 28.04.2011 08:55
poezja:)
Ania67 22.03.2011 14:30
świetna- i ten kolor:)
Dorota59 19.03.2011 20:23
pyszna-też taką robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak