Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki wieprzowe z serem fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona masa wieprzowa 600 g
jaja 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat zależy od miesa
ser feta 200 g
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki wieprzowe z serem fetą

Mięso wymieszać z jajkiem oraz posiekaną natką i przyprawić. Dodać bułkę i wyrobić masę. Ser pokroić w kostkę. Z masy mięsnej uformować klopsiki, wkładając do środka każdego kawałek sera. Po 4 klopsiki nadziewać na szpadki i obracając opiekać ok. 20 minut. Doskonałe z surówką z buraczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak