Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wedzonym pstragiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety wędzone z pstrąga 25 dag
cebula czerwona 2 sztuki
jabłka 2 sztuki
sałata 1 sztuka
sok z cytryny 3 łyżki
oliwa 5 łyżek
musztarda 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet winny 2 łyżki
pestki dyni 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wedzonym pstragiem

Filety kroimy w kostke . Cebule tez kroimy w kostke . Jablka obieramy , kroimy w kostke i skrapiamy sokiem z cytryny. Dynie odsaczamy i kroimy na mniejsze kawalki . Robimy sos : ucieramy ocet z musztarda, przyprawiamy sola i pieprzem, caly czas mieszamy i powolutku wlewamy oliwe . Wszystkie skladniki mieszamy z sosem . Schladzamy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 23.03.2011 13:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak