Sałatka z wedzonym pstragiem

Sałatka z wedzonym pstragiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety wędzone z pstrąga

    25 dag
  • cebula czerwona

    2 sztuki
  • jabłka

    2 sztuki
  • sałata

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • oliwa

    5 łyżek
  • musztarda

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • ocet winny

    2 łyżki
  • pestki dyni

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety kroimy w kostke . Cebule tez kroimy w kostke . Jablka obieramy , kroimy w kostke i skrapiamy sokiem z cytryny. Dynie odsaczamy i kroimy na mniejsze kawalki . Robimy sos : ucieramy ocet z musztarda, przyprawiamy sola i pieprzem, caly czas mieszamy i powolutku wlewamy oliwe . Wszystkie skladniki mieszamy z sosem . Schladzamy .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malaczarna23

23.03.2011 13:02
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat