Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

urzka z farszem grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 150 g
jaja 50 g
woda 2-3 łyżki
sól
Farsz:
cebula 20 g
masło 1 łyżka
mleko 100 ml
sól, pieprz do smaku
grzyby suszone 70 g

Przepis i sposób przygotowania na: urzka z farszem grzybowym

umyte wymoczone grzyby ugotować i zemleć , a wywar przecedzić , odparować i zachować posiekaną cebulę podsmażyć na maśle , bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć . wymieszać z cebulą , wywarem i grzybami , doprawić solą i pieprzem . przygotować ciasto jak na uszka z mięsem . nałożyć farsz, formować uszka . gotować we wrzącej osolonej wodzie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak