Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy II

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 500 ml
mąka pszenna 3/4 szkl
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy II

Jogurt łączymy z jajkami, mąką i proszkiem do pieczenia. Odstawiamy.
W tym czasie ścieramy jabłka na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do ciasta, całość dokładnie mieszamy. Smażymy racuchy na oleju, aż będą rumiane. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 30.05.2011 20:42
ślicznie wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak