Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ogórków kiszonych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 200 g
sok z ogórków 100 ml
woda 1200 ml
marchew 80 g
śmietana 30% 100 ml
koper troche
sól, pieprz do smaku
masło 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ogórków kiszonych

ugotować wywar z warzyw i przecedzić . ogórki obrać ze skórki , zetrzeć na dużej tarce i dusić przez 5 minut na łyżce masła . następnie ogórki włożyć do wywaru , wlać sok z ogórków i zagotować . zupę doprawić śmietaną wymieszaną z mąką , solą i pieprzem przed podaniem posypać koprem .
życzę smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak