Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 50 dkg
łopatka bez kości 50 dkg
czosnek 1 ząbek
mleko 120 ml
sos sojowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smaku
zielona pietruszka 3 łyżki
bułka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab

Mięso jedno i drugie przepuszczamy przez maszynkę razem z namoczoną bułką, dodajemy mleko, sos sojowy, pietruszkę, sól, pieprz, czosnek i paprykę do smaku. Wyrabiamy całość na gładką masę i formujemy w słupki po czym uformowane kładziemy w brytfannie i przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 16.10.2011 11:18
Przepis fajny :)
romanrafal
romanrafal 26.03.2011 08:44
bardzo dobre
Teresa19 21.03.2011 14:22
Fajny przepis.
KasiaK90 21.03.2011 07:15
super
malaczarna23 20.03.2011 09:23
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak