Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki 1 kg
udka z kurczaka 2 szt
cebula 1 szt
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
ziele angielskie 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżki
mąka 4 łyżki
masło 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki

Flaczki gotujemy około 2 godzin. Oddzielnie gotujemy rosół z kurczaka.
Do rosołu dodajemy pokrojone warzywa, przyprawę do flaków oraz odrobinę gałki muszkatołowej. Następnie do ugotowanego rosołu dodajemy flaczki, przez chwilę gotujemy wszystko razem.
Następnie robimy zasmażkę: z jednej łyżki mąki oraz jednej łyżki masła, dodajemy do flaków, chwilę gotujemy. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Flaczki muszą być pikantne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 22.09.2011 09:14
super
Ewa95 13.09.2011 12:31
mniamm
kaja1991 19.08.2011 21:44
pycha
kaja1991 19.08.2011 21:44
pycha
IlonaAlbertos 12.06.2011 00:00
Ciekawy przepis.
1j1o1l1a1 18.03.2011 17:38
rozdrobnione mięso z udek też dodaję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak