Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół aragon

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gołębie 2 sztuki
włoszczyzna 1 opakowanie
szynka wędzona 100 g
masło 2 łyżki
wino białe wytrawne 1 kieliszek
natka pietruszki 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
papryka mielona 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: rosół aragon

oczyszczone gołębie umyć przekrajać na pół zalać zimną wodą gotować warzywa umyć obrać pokrajać w paseczki razem z szynką podsmażyć na maśle dodać do gołębi pod koniec gotowania miękkie gołębie wyjąć oddzielić mięso od kości mięso pokroić w kostkę dodać do rosołu razem z winem oraz natka pietruszki pod koniec doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak