Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z mięsem

Składniki:
Ciasto:
1 kg ziemniaków
1 szkl. mąki ziemniaczanej
1/2 szkl. mąki pszennej
1-2 łyżki oleju
1 jajko
1/2 łyżeczki soli

Farsz:
20 dag mięsa ugotowanego
cebulka
sól
pieprz
czosnek
mała ugotowana marchew

Wykonanie:
Ugotowane ziemniaki zmielić, pozostałe składniki ciasta wymieszać z ziemniakami
Farsz-mięso ugotować ,zmielić z marchewką,dodać zeszklona na tłuszczu cebulkę, pieprz, czosnek i sól, można dodać odrobinę bulionu lub rosołu. Formować kuleczki z farszem w środku. Gotować w osolonej wodzie aż wypłyną na wierzch, możemy podawać je z zeszklona na masełku cebulka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 15.09.2010 15:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak