Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w gyrosie - sałatka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

indyk 25 dag
kapusta pekińska 1/2 szt
ogórek świeży 1/2 szt.
majonez domowy 2 łyżki
keczup pikantny 1 łyżeczka
przyprawa gyros 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
oregano szczypta
chili szczypta
papryka 1 łyżeczka
ogórki konserwowe 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w gyrosie - sałatka

Indyka pokroić w małą kostkę, dodać 2 łyżki przyprawy Gyros, 1 łyżeczkę papryki, szczyptę chili i oregano, wlać 2 łyżki oliwy, wymieszać i odstawić do lodówki. Usmażyć indyka na rumiano na patelni grillowej. Do 2 łyżek majonezu domowego zrobionego wg mojego przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/118384/domowy-majonez.html, dodać 1 łyżeczkę keczupu, wymieszać, !/2 kapusty pekińskiej drobno posiekać, dodać drobno pokrojone ogórki konserwowe i zielony ogórek pokrojony w ćwiartki, oraz usmażonego indyka, dodać majonez, wymieszać i schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 07.11.2011 20:11
o fajna propozycja :)
Małgorzata106 04.05.2011 19:01
pycha
Smakosz6 12.04.2011 11:56
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
bejciu24 18.03.2011 18:39
smaczna zapewne
Emilia22 18.03.2011 15:52
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak