Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk pod pierzynką - sałatka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
kartofle 3 szt.
marchewka 3 szt.
sól, pieprz do smaku
majonez 4 łyżki
jajko 5 szt.
tuńczyk w sosie własnym 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk pod pierzynką - sałatka

Ugotować w mundurkach 3 kartofle, oraz marchew ze skórką. Obrać. Ugotować 5 jajek na twardo. Cebulę, marchewke i kartofle pokroić w drobną kostkę. Odcedzonego tuńczyka położyć na dnie miski, posypać pokrojoną cebulą, na niej położyć doprawione solą i pieprzem pokrojone kartofle, rozsmarować 2 łyżki majonezu, na nim połozyć marchewkę pokrojoną w kostkę, a następnie kartofle, posmarować je 2 łyżkami majonezu, na nim ułożyć posiekane jaka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolajka 21.03.2011 08:57
też robię podobną, polecam jest pyszna, ale dla mnie każda sałatka z tuńczykiem jest pycha
bejciu24 19.03.2011 20:46
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak