Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany marynowane w rumie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z cytryny jednej
cukier puder 2łyżeczki
olej
mąka 10dag
sól szczypta
woda 145ml
ziarna sezamowe 2łyżki
brązowy rum 1łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Banany marynowane w rumie

Banany obrać,pokroić w poprzek na 4kawałki,a nastepnie każdy na 4kawałki wzdłuż.Włożyć do szklanej salaterki i delikatnie wymieszać z sokiem cytryny,cukrem i rumem.Przykryć i odstawić na 30min.Przygotować ciasto w głebokim naczyniu roztrzepać trzepaczką lub zmiksować mąke,sól i wodę.Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.Posypać ziarnami sezamowymi i odstawić. Na dużej patelni rozgrzać olej aż zacznie dymić.Zanurzać kawałki banana w cieście i smażyć 5min na złoto-brazowy kolor.Odsączyć tłuszcz na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 22.02.2012 08:32
brzmi ciekawie i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak