Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułki z twarogu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 250 gram
jajko 1 szt.
sól
proszek do pieczenia 1 opakowanie
mąka pełnoziarnista 250 pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: bułki z twarogu

Utrzeć twaróg z jajkiem i solą. Stopniowo wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zagnieść ciasto. Oprószonymi mąką dłońmi formować okrągłe bułeczki i układać na natłuszczonej blasze. Piec 20-30 minut na środkowej półce piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak