Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cytrynowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier kryształ 1 szklanka
mąka pszenna 2 szklanki
margaryna w kostce 1 sztuka
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cytrynowe

Cytrynę umyć, zetrzeć na tarce skórkę, dodać do niej wyciśnięty sok. Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami. Jak masa będzie jednolita dodać proszek do pieczenia i 1 szklankę mąki. Dobrze wymieszać i dodać skórkę i sok z cytryny. Po wymieszaniu się składników dodać jeszcze 1 szklankę mąki i dokładnie połączyć. Podłużną formę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Nałożyć ciasto. Piec ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 24.09.2013 07:31
proste a cytrynowe
Magdalena80 05.10.2011 22:22
proste i smaczne
IKrakowianka 24.03.2011 22:54
Uwielbiam!
anemon 20.03.2011 22:34
Lubię cytrynowe smaki.
jogobella231
jogobella231 19.03.2011 20:58
pycha
Sylwia88 18.03.2011 13:31
ciekawe i smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak