Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka w szpinaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

surowa szynka 1,5 kg
szpinak mrożony
cebula biała 1 szt.
chili 1 szt.
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
ząbki czosnku 6 szt.
oliwa 5 łyżek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
feta 20 dag
żółty ser starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: szynka w szpinaku

Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj solą i pieprzem. Natnij tak, by powstała głęboka kieszeń. Rozmrożony szpinak dokładnie odciśnij i dość drobno posiekaj.
Chili oczyść z pestek. Przygotowane warzywa drobno posiekaj, podsmaż na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy. Dodaj szpinak, pokruszoną fetę, 2 łyżki tartej bułki, starty żółty ser oraz jajko. Przypraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Do kieszeni w mięsie nałóż 2/3 farszu. Otwór zepnij wykałaczkami. Szynkę włóż do brytfanki. Polej pozostałą oliwą. Piecz 1,5 godziny w temp. 1,5 godziny w temp. 200 stopni. Resztę farszu wymieszaj z bułką tartą. Masę rozsmaruj na szynce. Piecz 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 16.04.2011 21:39
fajne
Sylwia88 18.03.2011 13:34
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak