Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk gotowany na parze

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka 40 dag
masło 3 łyżki
cebulka
ząbek czosnku
pieczarki 25 dag
natka pietruszki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk gotowany na parze

Pieczarki pokroić w plasterki , na patelni na masełku podsmażamy czosnek drobno pokrojony , cebulę i te pieczarki , posypać solą , pieprzem . Odstawić Do garnka do gotowania na parze wlewamy troszkę wody przykrywamy i postawić na małym ogniu Dziurkowaną wkładkę do tego garnka wykładamy pergaminem i układamy na tym filety , zebrać i pozaginać brzegi pergaminu tak aby nam powstał kształt pieroga , gdy woda w garnku zacznie wrzeć , włożyć do niego wkładkę , przykryć pokrywką i gotować 15 minut. Następnie przekładamy rybę na płytki półmisek usuwając pergamin, obkładamy gorącymi pieczarkami , jeszcze tylko posypujemy natką pietruszki i polewamy sosem z patelni .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 19.10.2012 18:23
ekstra
babcia
babcia 19.10.2012 18:23
ekstra
Emiliozo 16.10.2012 07:40
rybka jest zdrowa
ewaa 03.07.2011 15:16
super lekki obiadek
alaaa 17.05.2011 20:36
delikateski
matii6 13.05.2011 21:45
zdrowo i jednocześnie smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak