Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sandacz w sosie porowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z sandacza 2
olej
por
masło 3 łyżki
śmietana 12% 1\\2 szklanki
białe wino 50 ml
mąka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: sandacz w sosie porowym

Rybę tylko obtoczyć w mące i usmażyć a na drugiej patelni podsmażyć pokrojone w małe paski pora , podlać winem a za parę minut wlać śmietanę i doprowadzamy aż sam sos sam zgęstnieje doprawić pieprzem . I do tego sosu wkładamy usmażona rybę i jeszcze chwilkę dusimy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 11.02.2012 09:22
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak