Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowa sałatka z szynkowymi ślimaczkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 3 plastry
ser radamer 3 plastry
porzeczki czarne 1 garść
porzeczki czerwone 1 garść
sałata karbowana 1 sztuka
musztarda bawarska słodka 1 łyżka
miód 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyżeczka
mięta liście
sól
pieprz
groszek 1 świeży
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowa sałatka z szynkowymi ślimaczkami

• na każdym plastrze szynki rozsmarować musztardę, położyć na wierzch plaster sera zwinąć w rulonik, zawinąć w folię aluminiową i włożyć na godzinę do lodówki,
• z miodu, oliwy, sosu sojowego, soku z limonki, soli i pieprzu zrobić sos,
• sałatę umyć, dokładnie osuszyć,
• porwać na kawałki, dodać listki mięty, połowę groszku i porzeczek, polać połową sosu, delikatnie wymieszać,
• rozłożyć na talerze,
• ruloniki wyjąć z lodówki, zdjąć folię, pokroić na centymetrowe kawałki,
• rozłożyć na sałatce, posypać pozostałymi porzeczkami i groszkiem, polać sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak